Ju mund të përdorni karrota për të parandaluar kollën, a e dini? Është një ushqim thelbësor në dietën tonë të përditshme. Zakonisht është i njohur për shkak të shijes së saj të ëmbël dhe ngjyrës portokalli. Përveç kësaj, ajo ofron përfitime të shumta shëndetësore, duke përfshirë edhe lehtësimin e simptomave të gripit dhe të ftohtë.
Pra, për t’i parandaluar ato. Nëse përfshini limon dhe mjaltë, do të merrni një armë perfekte ndaj ftohjeve, gripit dhe kollitjes që ndodhin veçanërisht në dimër. Ato gjithashtu janë përdorur në përgatitjen e recetave mjekësore natyrore.
Janë të pasura me shumë lëndë ushqyese thelbësore për funksionimin e duhur të trupit tonë, duke përfshirë aftësinë e tyre për të përmirësuar shikimin dhe shëndetin e lëkurës. Në sajë të përmbajtjes së tyre të lartë të vitaminës C dhe B, karrota eliminon gripin, gëlbazën, ftohjet dhe kollën dhe, në të njëjtën kohë, forcon ndjeshëm sistemin imunitar.
Përbërës që ju duhen për këtë pije magjike: 5 karota të mëdha, 1 lugë lëng limoni, 4 lugë mjaltë.
Përgatitja: Pritini karotat në copa të vogla dhe vendosni që të vlojnë për disa minuta në një sasi të vogël uji. Lëre të ftohet. Pastaj shtoni lëng limoni. Tjetra, shtoni 4 lugë mjaltë dhe përziejeni mirë. Së fundi, vendoseni në një kavanoz qelqi dhe le të ftohet për disa orë në frigorifer.
Përdorimi: Rekomandohet një përdorim ditor prej rreth 5 lugë gjelle e këtij shurupi derisa simptomat të zhduken plotësisht. Tashmë pas vetëm 24 orësh ju duhet të vëreni me kujdes përfitimet e para ose të paktën tashmë duhet të filloni të merrni frymë më mirë. Nëse gjendja juaj është veçanërisht serioze, mund të zgjasë një periudhë më të gjatë kohore, pra rreth 10 ditë. Nëse keni temperaturë të lartë, këshillimi është gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj.